Press

Välkommen att kontakta oss med frågor rörande vår verksamhet!

Alla våra uttalande och lämnade av uppgifter rörande företaget kan endast göras våra två presskontakter och inte av enskilda medarbetare.

Vill du komma i kontakt med enskilda medarbetare, styrelseordförande eller enskilda styrelseledamöter förmedlas även dessa kontakter via nedanstående kontaktpersoner.

 

Presskontakt

Magnus Olsson, magnus@lindsbageri.se, tel. 076-800 43 00

Markus Larsson, markus@lindsbageri.se, tel. 073-687 79 99

Pressbilder

För rapportering och publicering kring företaget finns följande bilder att ladda ner och använda under förutsättning att fotografens namn anges. Letar du efter en bild med ett specifikt motiv eller har behov av bilderna i annat format eller upplösning så kontaktar du Magnus Olsson enligt kontaktuppgifter ovan.

Årets företagare i bageribranschen 2023. Markus Larsson och Magnus Olsson vinnare Årets Företagare i bageribranschen 2023 omgivna av Martin Lundell från Sveriges bagare och konditorer samt Karin Andersson från företaget Credin. Foto: Sara Trus

Bagare. Anders Bergman, Jesper Carlstedt och Anton Nordén knyter kardemummabullar. Foto: Matilda Wik

Personal från olika enheter på Linds bageri. Övre raden fr.v. Nicoline Elmengren (kallskänk/order), Eva Carmesten (driftschef), Michel Berg (bagerichef), Erika Dahlberg (konditor). Nedre raden fr.v. Miles Sandstedt Hill (konditoribiträde), Veronica Olsson (ekonomi/adm.) och Johan Sjöholm (distribution). Foto Matilda Wik

Konditor. Linnea Olsson gör prinsesstårtor. Foto: Matilda Wik

Markus Larsson och Magnus Olsson utanför Linds Gyllen, konditoriet där deras gemensamma företagande inleddes 2005. Foto: Matilda Wik

Jacob Lind, företagets grundare (1880-1953). Jacob var ursprungligen timmerman men i och med giftermålet 1905 med kafèägaren Agnes Olivia Pettersson (1877-1949) bytte han bana och tillsammans öppnade de Linds bageri 1925. Foto: Bonje Johanssons samling

Första bageributiken. Den 27.e maj 1925 öppnade Linds första bageri och brödbutik på Nygatan 29 i centrala Linköping. Butiken låg i den lokal som idag är Dahlboms Mat och bar, bageriet längre i i fastigheten och delvis i källaren. I våningen över butiken, 1tr upp bodde familjen Lind, Jacob, Agnes och de fem sönerna Nils, Ivar, Olle, Ingemar och Rune. Foto: Föreningen Gamla Linköping, Bild Linköping

Jubileumstårta. I samband med 100-års firandet har en speciell Prinsesstårta för ca. 4 personer tagits fram som dekoreras med företagets jubileumsigill i choklad. Priset för tårtan!? – 100kr (såklart). Foto: Linds bageri

Linds Gyllen. Linds Gyllen på Nygatan vid lilla torget i centrala Linköping. Foto: Linds Bageri

Magnus Olsson och Markus Larsson i bageriets outletbutik i Hackefors, Linköping. Foto: Matilda Wik

Styrelse Linds bageri. Styrelsen i Linds bageri, fr.v. Magnus Olsson, Mårten Sallander (ordförande), Tomas Stålnert, Markus Larsson (VD). Foto: David Hulterström

Kallskänksarbete. Jenny Elmengren och Suporn Fredriksson gör smörgåstårtor vid bageriets kallskänksproduktion i Hackefors. Foto: Matilda Wik

Surdegsbakning. Fredrik Engström och Isac Adebiyi bakar surdegsbröd. Foto: Johanna Demir

Konditoribiträden. Fr.v. Zandra Lago, Lovisa Ristl och Elin Abrahamsson utanför Linds på Storgatan 15 i Tranås. Foto: Linds bageri

Bagare 1961. Personalen i bageriet fotograferade i samband med att den 23 år gamla bakugnen skulle bytas den 8 juli 1961. På bilden ser vi bl.a Rune Lind (längst t.h) som mellan 1953-1980 var ytterst ansvarig för verksamheten. Med på bilden finns även trotjänarna Karl Pettersson, Paul Elving och Karl-Axel Johansson m.fl. Foto: Sylvia Garmefelts samling

Bagare 1974. Bagare och konditorer i bageriet på Nygatan i Linköping år 1974. Bakre raden (fr.v): Lennart Alsén, Elis Knutsson, Göte, Karl Petersson, Nils Lind, Per-Olof Oskarsson, Hugo Sastis, Pelle Bouvin, Lennart Nätt och Tage Ejegard. Främre raden (fr.v): Kjell Blomberg, Kalle Anderö, Lars Petersson, Göran Hildor och Karl-Axel Johansson. Foto: Kjell Blombergs samling

Jordgubbstårta. Sommartårta med färska jordgubbar. Sockerkaka, hallonsylt, vaniljkräm, grädde, jordgubbar i gelè och vit choklad. Foto: Linds bageri

Bagare. Anton Nordén bakar av knäckebröd och matbröd. Foto: Christian Ekstrand

Gå till internetorder?
Denna tjänst är endast för våra företagskunder