Jacob Lind, företagets grundare fotograferad i bageriet i samband med företagets 40-års jubileum 1965.

Linds bageri är ett Sveriges äldsta bageri- & konditoriföretag med en historia som går tillbaka ända till 1900-taletets början. Första bageriet/butiken under namnet “Linds” öppnade 1925 och har sedan dess genom åren funnits både på olika platser och i olika omfattning beträffande butiker/konditorier och produktionsanläggningar. Idag är Linds Östergötlands ledande bageri- & konditoriföretag med huvudsaklig produktion och administration i Hackefors utanför Linköping. Utöver den lilla butiken i anslutning till bageriet finns ytterligare 8st konditorier i Östergötland och norra Småland.

Vi har geografisk marknad i en radie om 10 mil från Hackefors/Linköping och våra kunder finns främst inom dagligvaruhandel, kommun & landsting samt hotell/restaurang/café.

Totalt inom företaget jobbar ca.140 personer och omräknat i heltidstjänster motsvarar detta 65 personer. Vi är ett företag med fortsatta ambitioner att växa och har som mål att 2025 (med anledning av 100-års dagen av första bageributiken) ha en omsättning på 100 miljoner kronor. Den beräknade  omsättningen för 2022/23 är ca. 85 miljoner.

För att klara dessa mål och för att leva upp till vår affärsidé jobbar vi alltid efter 4st ledord hämtade från affärsidén.

Våra ledord är kvalitet, service, ekonomi och miljö och hela vår affärsidé är följande:

  • Linds Bageri skall vara de ledande konditorierna & bageriet i regionen beträffande kvalitet & service.
  • Vi skall erbjuda våra kunder prisvärda produkter att köpa med hem eller avnjuta hos oss i en trevlig miljö.
  • Vår verksamhet skall bedrivas med respekt för såväl miljö som ekonomi på ett långsiktigt hållbart sätt.
  • Våra konditorier & vårt bageri skall präglas av en trivsam, positiv atmosfär man gärna återkommer till. Detta skall gälla för såväl medarbetare, kunder, leverantörer som övriga personer som kommer i kontakt med vår verksamhet.
Gå till internetorder?
Denna tjänst är endast för våra företagskunder
Nu finns vår påskkasse
1st valfritt surdegsbröd (49-55kr), 1st påskvört (35kr), 1st paket Linköpingsknäcke (46kr) och 1st påskkaka (99kr)
X